ScandinavianRest Recension av Tyngdtäcke


Efter en hektisk dag finns det inget jag älskar mer än att krypa ner i sängen med en varm kopp kaffe och en bra bok. Jag lider av ångest och har i flera år arbetat för att somna lättare och sova utan allt för många uppvaknanden. Tidigare sov jag fruktansvärt dåligt. Jag vände och vred mig hela tiden - medan min man snarkade i timmar, och jag bara låg där och tänkte på hur många timmars sömn jag skulle kunna få om jag bara kunde somna nu... Och när jag försökte pressa mig själv att sova blev det bara svårare!

Som jag har berättat tidigare har jag nyligen börjat med en ny kvällsrutin som hjälper mig att lugna ner mig innan jag somnar. På morgonen känner jag mig faktiskt utvilad nu, och jag tränar till och med också. De allra flesta nätter sover jag bra, men jag är alltid på jakt efter nya naturliga sätt att förbättra sömnen. Så när jag fick chansen att prova ett av Tyngdtäcken från ScandinavianRest, för att därefter skriva ett omdöme, tvekade jag inte en sekund.

Fördelarna med ett tyngdtäcke

Det finns faktiskt ett antal vetenskapliga studier som har undersökt effekterna av tyngdtäcken, och de visar att de kan lindra symtom på sömnlöshet, stress, ångest, samt lindra sensoriska störningar och andra obehagliga diagnoser som Restless Legs, Fibromyalgi, m.m. Internet är fyllt av recensioner från människor som är helt fanatiska med tyngdtäcken och hävdar att de har förändrat deras liv. Hur fungerar det?

"Det har att göra med det proprioceptiva sinnet, vilket är en känsla som påverkas av tyngdtäcken," förklarar ScandinavianRest på deras hemsida. "Egentligen är proprioceptionen ett av de sinnen som vi sällan fokuserar på, trots att den spelar en helt avgörande och viktig roll i våra liv. Den informerar hjärnan om din position i förhållande till omgivningen, vilket gör att hjärnan kan slappna av och ladda upp."

ScandinavianRest har tyngdtäcken även för barn och tonåringar 

 

Den extra tyngden från tyngdtäcket gör att ditt nervsystem hamnar i ett "avslappningsläge", vilket minskar några av symptomen på ångest, t.ex. hög puls eller andningsproblem. Det kan bidra till att ge en övergripande känsla av lugn. Den ökade vikten från täcket använder sig också av "Deep Pressure Touch Stimulation", vilket får kroppen att slappna av och tros öka mängden glädjehormoner som dopamin och serotonin. Dessa hormoner bekämpar stress, ångest och depression.

Faktum är att tyngdtäcket ursprungligen användes som ett verktyg av läkare på 1990-talet för att hjälpa överstimulerade barn att slappna av. Under de senaste åren har dock täcket blivit mycket mer vanligt, och människor som "bara" vill ha mer lugn använder dem gladeligen.

Den handvävda tyngdfilten från ScandinavianRest är otroligt vacker och har många av tyngdtäckets effekter.

Tyngdtäcke i bambu från ScandinavianRest

Om du svettas mycket när du sover (vilket jag tyvärr alltid gör) eller om du bor i ett varmt klimat kan tanken på att ha ett stort, tungt täcke över dig vara ganska obehaglig. Jag måste säga att jag blev otroligt lättad när ScandinavianRest berättade att deras täcken är gjorda av bambu. Tyngdtäcket ger dig fortfarande samma effekt, men utan att du känner dig för varm. Det beror på att de unika bambufibrerna av ultrahög kvalitet har temperaturreglerande egenskaper, vilket innebär att de hjälper dig att få den perfekta kroppstemperaturen när du sover. Glaspärlorna som ger den en behaglig tyngd hjälper också till att fördela värmen.

Lyocell bambutyg är också svettabsorberande eftersom det transporterar bort fukt, och därför är det otroligt bra på att aktivt bekämpa lukt från svett, till exempel eftersom det naturligt har antibakteriella egenskaper.

Mina personliga upplevelser och tankar om tyngdtäcken från ScandinavianRest

När jag fick paketet från ScandinavianRest kom det först och främst i en otroligt fin vit kartong med deras logotyp på. Jag öppnade den och upptäckte att den viktade kudden levereras i en söt, återanvändningsbar väska - super smart för att förvara den! Det första jag märkte när jag tog ut täcket var (förutom den mycket vackra färgen) att det var otroligt tungt. Jag visste att jag hade köpt ett tungt täcke, men det var definitivt tyngre än jag trodde!

Val av täckets vikt: ScandinavianRest tyngdtäcket finns i olika storlekar och vikter. På hemsidan finns en guide som hjälper dig att välja rätt vikt utifrån din egen kroppsvikt. I en studie om tyngdtäcken fann man att ett täcke som vägde ungefär 10 % av en vuxens kroppsvikt var det mest effektiva. Så tro inte att ju tyngre täcket är, desto mer fördelar får du. För barn har ScandinavianRest också en guide för val av vikt.

Första gången jag tog scandinavian tyngdtäcke över mig, jag måste erkänna att jag inte var ett stort fan. Min första känsla var att jag kände mig fastklämd. Jag kände inte alls att det lindrade min ångest - i själva verket gav det mig nog mer. Men när jag hade gjort mina efterforskningar i förväg läste jag om många som var nöjda med sitt täcke, att man bör ge sig själv en anpassningsperiod. Så jag försökte igen nästa dag och blev förvånad över att det kändes mycket bekvämare än tidigare. Den tredje dagen kunde jag inte ens vänta till sänggåendet för att krypa under täcket, så jag använde den på dagen i soffan också. Jag var så nöjd med det!

Jag har inte bara somnat snabbare på natten, utan jag har också vaknat mycket färre gånger under natten. Jag känner mig mer utvilad och får ut mer av dagen. Det känns faktiskt som att få en kram och ger en stor känsla av säkerhet och trygghet, vilket jag älskar. Men om min familj har rätt, är det mycket subjektivt om man tycker om känslan från täcket. Min man klarar inte av att ligga under det i mer än fem minuter - medan min 15-årige son (med ADHD), som normalt har svårt att lugna ner sig, blir en riktig slöfock när han ligger under täcket, och han älskar hur det lugnar hans kropp. Så även om jag kan säga att jag personligen älskar det och definitivt skulle rekommendera det, tycker jag att det är värt att nämna att tyngdtäcket inte är för alla.

Om du är intresserad av att prova ett men är osäker på om det är rätt för dig har ScandinavianRest en 30 dagars nöjdhetsgaranti. Om du inte gillar täcket kan du skicka tillbaka det och få pengarna tillbaka. Jag tycker att det är en otroligt bra deal.

Ta en titt på ScandinavianRest här...

 

Obs: Jag fick tyngdtäcket som present i utbyte mot att jag gav en ärlig recension. Alla tankar och åsikter här är mina egna. Den här recensionen innehåller länkar från samarbetspartners. Om du tycker att min recension har hjälpt dig att bestämma om ett tyngdtäcke är rätt för dig, och du köper det, får Morklubben en liten provision, utan extra kostnad för dig.

Av: Katrine - 2 februari 2022 - Morklubben