Allt du behöver veta om tyngdtäcken

Vad är ett tyngdtäcke?

Hur skall det användas? Vilka effekter har det på sömnen och välbefinnandet? Här har vi samlat allt som är bra att veta om tyngdtäcken från ScandinavianRest.

Känslan av en kram

Vad är ett tyngdtäcke?

Köp nu

Från våra kunder

★★★★★

"Jag har haft sömnproblem så länge jag kan minnas, men med Scandinavian täcket är det mycket lättare att somna. Och kundtjänsten var blixtsnabb!"

Kurt Olsen
Egen företagare
★★★★★

"Jag trodde aldrig att jag skulle uppleva en produkt som har påverkat mitt liv så här positivt. 8 timmars djup återhämtning varje natt är helt fantastiskt. Jag har inte sovit så här gott på flera år."

Trine Jensen
Pensionär

OKOMPLICERAD & SUND SÖMN

Så påverkar det dig

Testa i 30 nätter

Du har alltid 30 dagars nöjd-kund-garanti på alla våra täcken vilket innebär att du kan använda dem så mycket du vill under de första 30 nätterna.

Se täcken

Miljövänligt, naturligt, tyst

Tyngden

Det första och ursprungliga tyngdtäcket

har designats för att förbättra sömnen och minska ångest. Vårt tyngdtäcke är extremt mjukt och utformat för att ge komfort. De miljövänliga glaskulorna som är fastsydda i täckets fickor gör att vikten fördelas jämnt och tyst över hela kroppen. Tyngdtäcket kan vara till stor hjälp för dem som söker en djupare och bättre sömn.

En ny studie kring tyngdtäcken har visat att...

33%

av människor upplevde en känsla av mindre ångest vid användning

63%

upplevde mindre stress

78%

föredrog tyngdtäcket som ett redskap för att minska stress, i stället för andra metoder

Tekniken tros öka serotoninet, ett ämne som hjärnan frigör för att lugna sinnet. Serotonin är också kopplat till andra lyckohormoner som bidrar till att minska kortisol (kroppens stresshormon). Eftersom det är svårt att mäta detta kan vi dock inte säga med 100% säkerhet att det är så. Bevisen finns där och vi hoppas därför att det snart kommer att bekräftas i en studie.

Du är din sömn

En sömnpartner för livet

Se tyngdtäcket

Erkänd kvalitet

ScandinavianRest har tillverkat täcken i fler än 10 år. De sys/monteras för hand för att uppnå bästa möjliga kvalitetssäkring. Våra täcken tillverkas uteslutande av OEKO-TEX® standard, 100-certifierat material. Det innebär att vi har använt certifierat material av absolut högsta kvalitet.