Tvätta ditt tyngdtäcke

Om du tar väl hand om ditt Scandinavian Tyngdtäcke kan du använda det i många år framöver. Här hittar du allmänna tips och råd, skötselråd samt anvisningar för hur du ska tvätta ditt tyngdtäcke.

Tvätta ditt tyngdtäcke

Alla våra tyngdtäcken kan tvättas i tvättmaskin. Du kan tvätta ditt tyngdtäcke i 60 grader och centrifugera det i låg hastighet. Våra täcken kan även kemtvättas, men inte med kemikalier som är starkare än perkloretylen. Använd inte blekmedel.

Torka ditt tyngdtäcke

Inga av våra produkter kan torkas i torktumlare eller strykas utan vi rekommenderar att de torkas i rumstemperatur eller utomhus. Se till att sträcka ut ditt tyngdtäcke i alla riktningar innan du hänger det på tork för att minimera veck och ojämnheter i tyget.

Frysa eller tvätta?

Även om du enkelt kan tvätta ditt tyngdtäcke i tvättmaskinen kan du också frysa det för att eliminera eventuella bakterier. Detta gör du enklast utomhus när det är kallare än 0 grader för att kunna ha det så utsträckt som möjligt under processen.

Med eller utan påslakan

Många frågar oss om våra täcken kan användas med påslakan eller endast utan. Svaret är ja! Det beror på dina preferenser. Eftersom det är lättare att tvätta ett påslakan än ett täcke, rekommenderar vi att du använder ett påslakan. Effekten av själva täcket är densamma oavsett om du använder ett påslakan eller inte. Vid användning av vanliga påslakan kan du märka att tyngdtäcket rör sig lite i påslakanet. Därför har vi tagit fram ett specialdesignat påslakan som håller täcket perfekt fördelat i påslakanet.

Användning av tyngdtäcke

Du kan använda vårt tyngdtäcke hur du vill - det finns inget rätt eller fel sätt att använda det på. Effekten kommer från täckets vikt och den kommer alltid att vara närvarande när du använder täcket. Merparten av våra kunder använder täcket varje natt, men vissa använder det bara som ett verktyg för att hitta ro de nätter när det kan vara extra svårt att somna. Många använder också täcket eller tyngdfiltar i soffan innan de går till sängs.