Tyngdtäcken för gravida

En naturlig lösning under graviditeten

Många kvinnor kan uppleva ökad trötthet under graviditeten, som en följd av dålig sömn. Livliga drömmar eller problem att hitta en skön sovställning är två av många faktorer som kan påverka sömnkvalitén kraftigt. Lyckligtvis kan du minska detta genom att använda tyngdtäcken för gravida, vilket är en naturlig lösning under graviditeten. Tyngdtäcken ger dig en djupare sömn och bättre avslappning.

Graviditet och trötthet

Känslan av trötthet uppstår ofta under graviditeten, vanligtvis i början eller i slutet av graviditeten när kroppen genomgår stora förändringar. Enligt läkare är detta helt normalt. Därför är det ännu viktigare att se till att du får tillräckligt med sömn och att du återhämtar dig när du faktiskt sover. Tyngdtäcken för gravida från ScandinavianRest kan hjälpa dig med detta!

Tyngdtäcke och graviditet

När du använder ett tyngdtäcke under graviditeten omsluter det din kropp oavsett hur mycket du vänder och vrider dig under natten. Täcket fungerar genom att stimulera sinnena på ett sådant sätt att du upplever en ökad känsla av trygghet. Denna känsla av trygghet är avgörande för att kunna komma till ro, oavsett hur gammal man är. Täcket hjälper hjärnan att naturligt frigöra kroppens eget glädjehormon melatonin, vilket bidrar till att sänka blodtrycket och kortisolnivåerna. Allt detta bidrar till bättre avslappning och du kan därmed få bättre sömnkvalitet under graviditeten.

Har du svårt att hitta rätt sovställning?

Graviditet innebär en plötsligt växande mage, vilket kan göra det svårt att hitta en sovställning som känns bekväm under längre perioder. Kanske tycker du att det är svårt att sova på magen när barnet blir större eftersom trycket blir för stort? Det kanske inte heller känns bra att sova på rygg, eftersom livmodern kan pressa på blodkärl i ryggraden. Tyngdtäcken för gravida kan fungera som ett naturligt och effektivt hjälpmedel för att anpassa sig till nya sovställningar. Tyngdtäcken hjälper nämligen kroppen att slappna av i nya positioner. Dessutom kan trycket av täcket minska rastlösheten som ofta uppkommer i sökandet av en ny bekväm position.

Dina drömmar

Många menar att drömmar blir mer intensiva och levande under en graviditet. Detta beror på att kroppens sömncykel och mängden drömsömn (REM-sömn) påverkas av att du vaknar oftare. För en mer balanserad sömn kan du dra nytta av den stimulans som tyngdtäcken för gravida ger.

Välj vikt

När du väljer vikt på ditt täcke rekommenderar vi att du väljer ett täcke som väger 8-12 % av din kroppsvikt. Eftersom vikten fördelas jämnt över hela kroppen och inte endast belastar enstaka punkter kan du använda täcket under graviditeten. Om du är osäker på om tyngdtäcken för gravida är rätt för dig rekommenderar vi alltid att du rådfrågar din barnmorska.